Rekenochtend groepen 7 en 8

IMG_2758Vanochtend waren alle leerlingen van de groepen zeven en acht in zes groepen verdeeld. Er waren zes rekenactiviteiten die de leerlingen voor de pauze in circuitvorm hebben gedaan. Ze hebben geleerd om in perspectief te tekenen en te kijken. Ze konden  met een paar dozen en stiften een perspectief tekendoos maken. Ze hebben ervaren dat twee halve rondjes met een ander formaat toch een hele cirkel kan worden, alleen door ze op de juiste afstand van elkaar neer te zetten. Ze hebben ontdekt dat je met alleen het tekenen van blokken op een stippenvel een leuke tekening kunt maken.

Na de pauze werden er drie groepen  gemaakt. De leerlingen hadden 50 minuten de tijd om een foto met een vreemd perspectief, een 3D-straattekening met afplaktape of een tekening met perspectief te maken.