Energizers aan de slag

Na al die excursies willen de kinderen graag aan de slag. Er zijn groepjes gevormd, er wordt bedacht wat en hoe we gaan uitzoeken. Een groepje is bezig met tellen van alles in de school wat maar een beetje energie gebruikt. Als we weten hoeveel energie apparaten gebruiken kunnen we ook uitrekenen hoeveel we kunnen besparen als ze onnodig aanstaan.

Een andere groep is bezig met alvast wat foldermateriaal te ontwerpen. Ook wordt er naar informatie gezocht, zodat we straks wel weten waarover we het hebben. Er wordt een logboek bijgehouden van alles wat we aan het doen zijn en al hebben gedaan.

Langzamerhand begint het project te draaien en eenmaal op gang zijn we niet meer te stoppen. School, thuis en wie weet wat nog meer, gaan we bestoken met goede tips om tot echte energiebesparingen te komen. De ENERGIZERS zijn binnenkort overal………………….. u hoort van ons!

Voor alle duidelijkheid:
Groep 6B richt zich op energie en besparen van energie. Groep 6A houdt zich bezig met afval en afvalverwerking en hoe dit besparingen kan opleveren.

 

P1040930.JPGP1040931.JPGP1040932.JPGP1040933.JPGP1040934.JPGP1040935.JPGP1040936.JPGP1040937.JPG