Kinderboerderij

Het was even spannend, maar met hulp van allerlei vaders, moeders, opa’s en oma’s konden we op donderdagochtend toch met z’n allen naar de kinderboerderij! Het was nog even mistig, maar toen de zon doorbrak werd het heerlijk weer. De kinderen hebben zich eerst lekker vermaakt in de speeltuin.

Toen mochten we naar binnen, en vertelde Jan ons van alles over jonge dieren. Hij liet ons heel kleine eitjes ziet, en ook kuikens. De kuikentjes die net 2 dagen oud waren, waren nog heel klein en donzig! Ook kregen we nog salamanders te zien, die in de lente wakker worden uit hun winterslaap. Jan haalde ook nog twee kleine geitjes (afgelopen maandag geboren) bij hun moeder vandaan, zodat we ze even konden aaien. Die geitjes vonden dat helemaal niet zo leuk, ze wilde hun mama, en mekkerden heel hard!

2015-04-09 09.44.08

We kregen een film te zien waarin we zagen hoe biggetjes geboren werden. Ook konden we zien hoe een kuikentje de schaal van het ei van binnen open breekt, zodat hij eruit kan kruipen. We kregen van Jan nog wat vogelvoer, waarmee we nog even naar het vogeleiland konden. Daar was het een drukte, want twee kalkoenen kregen ruzie! We denken dat de mannetjes op één vrouwtje verliefd waren, en dat ze daarom ruzie maakten. Ze maakten zich helemaal groot, en pikten op elkaar in. Toen ook de pauwen lawaai begonnen te maken, vonden sommige kinderen het een beetje eng worden…

We mochten nog even spelen in de speeltuin en de andere dieren bekijken. Toen was het al weer tijd om naar huis te gaan. Heel erg bedankt aan alle papa’s, mama’s, opa’s en oma’s die gereden hebben, we zijn blij dat het tóch door gegaan is!

Alle foto’s zijn hier te bekijken.