Op zoek naar gele snaveltjes

ad fotoWe gaan naar het Asserbos. Bij de Kinderboerderij aangekomen kijken we eerst zelf even hoe het is met de geiten, kuikens, varkens en pauwen. De kinderen vermaken zich prima. Vervolgens maakt Jan, we kennen hem ook van de bijen, ons wegwijs in vogelland. In vijf groepen verdeeld gaan we verschillende nestkastjes controleren op inhoud. We sjouwen met een lange ladder door het bos van kastje naar kastje en houden op een papier bij hoeveel jonkies er in de nesten zitten. Een korte, heftige regenbui wachten we af onder een boom. Daarna gaan we weer terug naar school. Weer een excursie die zeer de moeite waard is. Genoeg reden om de website www.beleefdelentejunior.nl nog eens te bezoeken. Eens kijken hoe het met de ‘digitale nestkastjes’ staat. Veel plezier!

Klik hier voor de foto’s.