De leesbacil

Hallo wij zijn groep 5a. Er kwam een mevrouw van de Bibliotheek. Die vertelde over een leesbacil. Nu mogen we allemaal een boek uitkiezen. En als je er aan verslaaft wordt dan moet je kijken of het boek besmet is met de leesbacil .We mogen meehelpen met het onderzoek naar de leesbacil. We hebben een brief uit Zwitserland gekregen van professor Staar en zijn assistente Nora.       Hassan en Sam

Met de groepen 5 doen we mee met ‘De leesbacil’, een leesproject van de bibliotheek. De Leesbacil is een project waarbij de kinderen besmet kunnen raken met het leesvirus. Het virus is geen vreselijke ziekte, maar een leuke vorm van besmetting. Deze besmetting houdt namelijk in dat je leesgek wordt.
Er staat nu een krat met boeken in de klas. De kinderen hebben allemaal een boek uitgekozen en mogen de komende weken veel boeken gaan lezen. Nu lijkt het er al op dat een paar kinderen in de klas besmet zijn geworden… Zij wilden het boek dit weekend graag mee naar huis. Dit mag natuurlijk, maar wilt u samen met uw kind erom denken dat het boek op maandag weer mee naar school gaat.

  IMG_6218 IMG_6223IMG_6215IMG_6217