Appelmoes maken

Juf Truus had heel veel appels mee naar school genomen. Daar gingen we vandaag appelmoes mee maken! Eerst moesten we alle appels in stukjes snijden. Iedereen deed een halve appel, dus we hebben… even rekenen… 13 appels gebruikt vandaag.

Alle stukjes appel gingen in de ‘pan’ van juf Bianca. Die pan ging met een stekker in het stopcontact, daarna werd hij heel heet. Voorzichtig doen dus! We deden nog een beetje water in de pan en ook een beetje bruin poeder. Iedereen mocht eerst even ruiken. Was het peper? Nee. Zout? Nee. Appelpoeder? Uhm… Hee, het ruikt naar pepernoten, zei Taha! Dat klopt, want het was kaneel!

Aan het einde van de ochtend was de appelmoes klaar en mocht iedereen proeven. Niet iedereen vond het lekker, maar sommige kinderen smulden ervan! Gelukkig was er nog genoeg over en konden sommigen een potje appelmoes mee naar huis nemen.

Dus, de kinderen van groep 1-2a weten nu hoe ze appelmoes kunnen maken. Dat kunnen jullie thuis dus ook aan ze vragen!

Klik op de foto hieronder voor meer foto’s!

appelmoes