Ontruimingsoefening

Juf had al uitgelegd dat er een ontruimingsoefening zou komen. Dus toen om 2 uur ’s middags het alarm afging, waren we voorbereid. Sommige kinderen gaven van tevoren aan dat het spannend was, maar toen het alarm eenmaal klonk bleek het mee te vallen.

Toen juf Truus (BHV-er) zei dat we gingen ontruimen, gingen we snel in de apenketting staan. Dat klinkt misschien gek, maar de kinderen kunnen nu heel goed uitleggen wat dat is. Normaal gesproken staan we altijd twee aan twee in de rij, maar bij de apenketting houden we alle handen vast tot we in één lange slinger staan.

Zo liepen we naar buiten, waar juf ons nog een keer ging tellen. Ja, we zijn compleet, en de kinderen van juf Truus ook. We hebben het allemaal heel goed gedaan! Toen juf Marjan zei dat het goed was, mochten we weer naar binnen. Wat een belevenis!