Thema post: kaarten posten en elastieken schieten!

Zoals jullie vast al wel door hebben, werken we momenteel over het thema post, naar aanleiding van het boek Kikker is verliefd. In de gang hebben we een postkantoor en de kinderen leren van alles over de weg van de brief. Afgelopen donderdag hadden de kinderen (en de juf!) ineens allemaal verdacht rode lippen. De oorzaak hebben jullie vast al achterhaald: op vrijdag mochten we GRATIS een kaart posten, als we er een lippenstift kusje op gegeven hadden. Vonden jullie het mooi??

Van een ouder kregen we allerlei spullen voor de posthoek. Juf vond daarin ook een grote stapel met postelastieken. Geweldig! Wat doe je daarmee? Schieten, natuurlijk! De papa’s en mama’s kunnen gerust ademhalen, we hebben duidelijke regels afgesproken omdat we geen ongelukken wilden. We hielden onze handen laag, bij onze buik, zodat het elastiek niet terug kon schieten in onze ogen. (Als je goed kijkt, zie je ergens een zonnebril, je kunt maar beter goed voorbereid zijn!) En als iedereen het elastiek geschoten had, moesten we eerst wachten, tot juf zei dat het elastiek gehaald mocht worden. Maar wat was het gaaf!!

Klik op de foto voor meer foto’s!

IMG_0889